"Nemessé tehet a király, de székellyé csak az Isten"  

Rólunk

A Szellő Szálló

A Szellő Szálló Csíkcsomortánban  található,  Csíkpálfalvától és Csobotfalvától keletre, Csíksomlyótól 2 kilométerre, Csíkszereda központjától 7 kilométerre fekszik, tipikus falusi környezetben, falusi utcában, székely emberek között. A Szálló egyaránt remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt a pihenni- és kalandvágyó vendégeknek egyaránt.

A Szellő Szálló 67 fő számára biztosít férőhelyet 23 fürdőszobás szobában. A szobák három épületben helyezkednek el. Az első, a Szellő Ház 43 férőhelyes - 14 szobával. Az átalakított több, mint száz éves csűrben, az Aracs Házban további 7 fő, a Csomor Ház hét szobájában 13 fő, apartmanjában  4 fő részére van szálláslehetőség fürdőszobás szobában.

A házhoz  3500 m2-es kert tartozik, melyet átszel az Aracs patak. Kiválóan alkalmas szabadtéri programok szervezésére.

Az udvarban biztosított a parkolási lehetőség személyautók és autóbuszok számára egyaránt.

A kertben, külön álló épületben található a reggelinek és vacsorának is helyt adó közösségi helység, a hozzá tartozó modern, teljesen felszerelt konyhával.

A közeli városba, Csíkszeredába gyakori buszjárat van. A város megközelítése gyalog 30 perc. A Hargita kocsival 20-25 perc. Kb. 80 km-es körön belül megtalálható minden ismert erdélyi nevezetesség, természeti csoda.

A falucska egy völgyben húzódik, így a ház körül megelevenedő festői tájat dombok, hegyek tarkítják. A  Sándor-domb 2 –2,5 órás, a Szellő-tető (1400m) egész napos gyalogtúra a háztól. A környék hosszabb, sátoros kalandtúrákra is alkalmas.  A  történelmi  határ távolsága a  háztól alig 30 km,  a szállótól induló szekérút felvezet a hegyekbe. Ló, kocsi, szán van elég.

Minden egyéb – igény,  fantázia  kérdése.