III. Verstábor 2013

2013.06.17 14:35
 
 
 
HÍREK ESEMÉNYEK

40 nap múlva kezdődik a III. Székelyföldi Verstábor.

 

         A célegyenesbe fordult a III. Székelyföldi Verstábor szervezése. A táborba 32 anyaországi és székelyföldi fiatal kapott meghívást. Úgy tudjuk, hogy a szakmai vezetők - Kubik Anna és RuboldÖdön – már készítik azt a tematikát, amire majd a tréning szakmai része

Jónás Sándor a II. Verstáborban

 épül. Jónás Sándor „a hegyi vándor” és „a székely terminátor” Varga Sándor is teljes gőzzel készül a harmadik verstáborra. A tíz napos tréning és szakmai továbbképzés szabadidős és kiránduló programjai is körvonalazódik. A csíkcsomortáni bázisról szinte minden nap elindul a csapat, hogy megismerkedjenek Székelyföld nevezetességeivel, történelmi, egyházi, kulturális és természeti helyszínével. Ami biztosnak tűnik, hogy a tábor központi szentmiséje ebben az évben Gelencén lesz. Csak emlékeztetőül: a tavalyi a Csíksomlyói Kegytemplomban volt. Akkor és most is Dékány Á. Sixtus zirci főapát celebrál.

A rendezők ebben az évben néhány újítással is előállnak majd. Arra kértek bennünket, hogy ne áruljunk el titkokat, mi ugyanakkor úgy érezzük, annyit elmondhatunk, hogy lesz olyan nap, amikor a szakmai trénig helyszíne nem a megszokott lesz, hanem az egyik patak völgye. Azt persze nem mondhatjuk el, hogy hogyan jutnak majd el a résztvevők a helyszínre, de az biztos, hogy nem gyalog. Kulisszatitok az is, hogy milyen esti programok lesznek, legyen elegendő annyi, hogy erősen készülnek a helyi fiatalok is.

A kirándulásoknál lesznek „kötelező” elemek, például, Nyerges-tető, Békás szoros, Csíksomlyó és Gyimes. Ugyanakkor, olyan helyeket is felkeresnek a táborlakók ahol még nem járt a verstábor, és a szervezők az idén a természet szépségére is szeretnék felhívni a résztvevők figyelmét.

 

II Verstábor

Egyre biztosabb, hogy Kányádi Sándor író, költő is ellátogat a táborba. Egy egész napot szentelnek a szervezők annak, hogy az anyaországi és székelyföldi fiatalok közelebbről is megismerkedjenek a Nyergestető című vers szerzőjével.

További meglepetés, hogy a táborozók találkoznak majd a Csíki Versünnep résztvevőivel is. A székelyföldi versmondó verseny indulói ugyanis egy napra csatlakoznak a táborhoz, részt vesznek a tréningen és a kiránduláson is.

A tábor végén a fiatalok ismét záróműsort adnak, melyre már most meghívják az érdeklődőket, de erről bővebben és többet majd később.

A III. Székelyföldi Verstábor résztvevői már várják a pillanatot, amikor elindulhatnak a táborba, de legalább ennyire várják a vendégeket Csomortánban is.

    Szerkesztőségünk ettől a pillanattól kezdve hetente jelentkezik újabb információkkal a verstáborról. Tesszük mindezt azért, hogy mindenki időben értesüljön arról, hogy hol tart, milyen fázisban van a III. Székelyföldi Verstábor.

forrás:csomortan.ro