Csíki Versünnep

2013.05.16 22:29

Csíki Versünnep: meglepően sokan jelentkeztek

 

       Kapcsolodó cikkek >>>>>

      A szervezők is meglepődtek azon, hogy mennyi indulója lesz annak a versmondó versenynek, amit először hirdettek meg Csíkban. Alig három hét alatt 44-en jelentkeztek a Pünkösd pénteki megmérettetésre. A csíkpálfalvi iskolában sorra kerülő szavalóverseny indulói közül fogja a zsűri kiválasztani azokat, akik részt vehetnek a nyári III. Székelyföldi Verstáborban.

     A rendezők - Hargita Megye Tanácsa, Csíkpálfalva Önkormányzata a Csíkpálfalvi Márton Ferenc Iskola a Csomortányért Egyesület és a Szellő Szálló – amikor megfogalmazták a felhívást a versmondó versenyre, abban reménykedtek, hogy a versszerető csíki fiatalság megmozdul, és szép számban jelentkeznek majd. Nos, minden előzetes várakozást felülmúlt a létszám. 44 iskolás fiatal adta be a jelentkezési lapját és jelezte, hogy megméreti magát.  

Örömmel tölt el mindenkit, hogy a magyar irodalom, a vers még mindig meg tudja mozgatni a fiatalságot. Beigazolódott, hogy van értelme a kultúrával foglalkozni és áldozni – időt, energiát, pénzt, hitet – erre a területre.  

Erős hittel hitte minden szervező kezdeményező, hogy jó talajra hull a mag. Már most látható, hogy igaza lett az ötletgazdáknak. Vetettünk, most azonban ápolni, gondozni kell a vetést, hogy aratni lehessen, és jó termés legyen. Más szavakkal: nem szabad megállni és csinálni kell több hasonló rendezvényt. Azokra is támaszkodva, akik most jelentkeztek.

Köszönet nekik, szüleiknek és tanáraiknak.
V.Sándor

forrás:csomortan.ro .